Horisontit - eräänlainen boordinauha sapluunat
Itse asiassa horisontti ei ole sablooni. Se on sabluunoiden ja maskien yhdistelmä. Jos sablooni on muovinen suorakulmio, jossa on aukkoja, Horisontti on puolet sabloonasta. Mutta sitä on helppo käyttää. Kun piirrät horisonttia seinään, käytämme maalin peittävyyttä. Ei pitäisi pelottaa, että ensimmäinen seinään levitetty maali on tumma ja toinen päälle levitetty on vaalea. Jos maali on hyvä ja sitä voi levittää kahdessa-kolmessa kerroksessa, voit jopa levittää täysin valkoista maalia täysin mustan maalin päälle, ja se näyttää kauniilta.
Useimmissa tapauksissa horisonttijoukko sisältää alemman ja ylemmän puoliskon. Tämä helpottaa maalaamista ja vähentää maalin kulutusta. Ensin sinun on merkittävä seinään horisontti, ja se on parempi kohdistaa sabluunan yläosan yläreunaan. Stencil voidaan kiinnittää seinään liimasuihkulla tai maalarinteipillä. Vasen ja oikea reuna on hyvä peittää myös paperiteipillä, jotta mustaa maalia ei mene tuleville valkoisille alueille.
Levitämme tummempaa väriä seinän alaosaan**, siirretään sablonia ja jatketaan vaakasuoran viivan piirtämistä haluamallamme tavalla. Sabluunan oikeassa ja vasemmassa reunassa on samat, toistuvat osat, jotta voit yhdistää toistoja täydellisesti. Vaihtoehtoisesti se voi olla kolmion merkit kohdistamista varten. Toista tämä vaihe koko seinää pitkin***.
** Jos et halua maalata sisäisiä yksityiskohtia, kuten ikkunoita, järjestys on käännettävä päinvastaiseksi - ensin on maalattava seinän yläpuoli vaalealla värillä ilman sabluunaa ja horisontin alapuolella nukka. Ja sitten soveltaa yläosa sabluunan ja maalata tumma väri, ja se on viimeinen vaihe.
*** Kuten näet jäljempänä, tämän vaiheen voi jättää kokonaan väliin, joten horisonttijoukon yläosaa käytetään lähinnä silloin, jos tumma maali on jotakin erityistä tai kuvioitu - kuten kulta- tai silkkimaali - ja haluat välttää suuria päällekkäisiä alueita.
Kun tummempi väri on loppunut seinän alaosassa, jatketaan vaaleammalla värillä. Älä kuitenkaan unohda, että maalin on ensin kuivuttava! Toisessa vaiheessa otamme sabluunan alemman puoliskon ja asetamme sen linjassa ennalta piirretyn ääriviivan kanssa. Otamme maalitelan tai siveltimen ja piirrämme ikkunat, ovet ja muut yksityiskohdat. Tämä on toinen ja viimeinen vaihe. Horisontin toistojen kohdistus tehdään sijoittamalla sabluunan ulkoreunat samaan seinään maalattuun muotoon. Tämä on viimeinen vaihe. Voimme nähdä lopputuloksen.
Joissakin tapauksissa horisontti koostuu useista naamioista, joiden kanssa työskentely on työläämpää, mutta ei liian vaikeaa. Prosessi etenee edellä kuvattujen sääntöjen mukaisesti. Joskus horisontti on kuitenkin pelkkä sablooni, jolloin prosessi on helpompi. Sitä tulee käyttää kuten kaikkia muitakin sabluunoita, ja seinän alaosan voi värittää myöhemmin haluamallaan tavalla.
Käytimme seuraavia välineitä ja materiaaleja:
- Kaavain sarjasta Kaupunkien horisontit
- Spray-liima
- Maskiteippi
- Maalitela ja siveltimet
- Vesivaaka (hyödyllinen, mutta ei välttämätön)
- Kynä
- Vesipohjaiset akryylimaalit - tummat ja vaaleat värit
Vaihe 1
Ensin on poistettava vanhat tapettijäämät ja maali sekä hävitettävä kaapelit, pistorasiat ja kytkimet. Oikeastaan seinä pitäisi ensin pohjustaa, eli seinään pitäisi levittää vaaleampi väri, mutta päätimme olla tekemättä sitä, koska sen pitäisi olla vanha maalaistalo eikä linna.
Vaihe 2
Laitamme sabluunan horisontin seinälle ja merkitsemme mallin yläreunan senttimetrin tai kaksi ylimmän rakennuksen yläpuolelle. Käytämme vain horisontin sabluunasarjan alaosaa, joten tämä vaihe eroaa edellä olevista teoreettisista ohjeista.
Vaihe 3
Piirretään vesivaakalla jakolinja kattojen korkeudelle. Jos vesivaakaa ei ole, voidaan käyttää viivoitinta, mutta silloin on piirrettävä useita apupisteitä. Mittaa lattiasta tai katosta ja piirrä viiva näiden apupisteiden kautta.
Vaihe 4
Tästä viivasta, jonka he ovat vetäneet läpi, peitämme seinän alemman puoliskon tummemmalla värillä ja ylemmän vaaleammalla värillä. Itse asiassa Horisonttien sabluunasarjassa on yläpuolisko, jota voisimme käyttää (lue teoreettinen osa edellä), mutta päätimme kuitenkin spontaanisti tehdä tämän remontin, joten käytimme sitä, mitä meillä oli sillä hetkellä käytettävissä.
Vaihe 5
Odotimme 15 minuuttia maalin kuivumista ja merkitsimme vesivaa'an avulla, mihin kaavaimen alaosan alareunan on asetuttava. Teimme sen kiinnittämällä teipinpaloja.
Vaihe 6
Sitten ripottelin hieman spray-liimaa sabluunan kääntöpuolelle ja kiinnitin horisontin seinään. Sabluunan alareuna on linjassa maalarinteipin palojen kanssa.
Vaihe 7
Otamme maalitelan ja peitämme kaavan vaaleammalla värillä. On huolehdittava siitä, että tela on lähes kuiva, muuten maali valuu läpi. Reunojen osalta on huolehdittava siitä, että vaaleampi väri ei pyyhkiydy alueelle, johon tummemman värin on jäätävä maalauksen jälkeen.
Vaihe 8
Siirrämme mallin piirustuksen jatkamista varten ja peitämme jo piirrettyjen talojen reunat maalarinteipillä, jotta emme maalaa niitä pois vaaleammalla värillä.
Vaihe 9
Sipaistaan vaaleampaa väriä horisontin toista toistoa varten varoen, ettei telalle jää liikaa maalia. Ensin rullaamme vaalean taustan yläpuolelle maalijäämien poistamiseksi, ja sitten rullaamme talojen päälle, kun telalla on vähemmän maalia.
Vaihe 10
Jos löydät virheitä sen jälkeen, kun olet poistanut sabluunan seinältä, voit korjata ne siveltimillä tai tiskisienellä.
Tulos
Tunnin työn jälkeen olemme saaneet 5 neliömetriä kaunista koristelua. Sen jälkeen jatkoimme piirtämistä muilla seinillä, ikkunoissa, oven yläpuolella. Koristelimme jopa vanhat porttimme samalla sabluunalla, ja kaikki tämä helposti, hauskasti ja pienellä hinnalla.